Ο Αμπάς καταγγέλλει το ψήφισμα του κόμματος Λικούντ για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε σήμερα το ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής του Λικούντ, του δεξιού κόμματος του Iσραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, με το οποίο ζητείται η προσάρτηση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, επικρίνοντας ταυτόχρονα τη σιωπή των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα αυτό.

Στην ανακοίνωσή του ο Αμπάς σημειώνει ότι το ψήφισμα αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει “χωρίς την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης”. Εκφράζει επίσης τη λύπη του γιατί ο Λευκός Οίκος “αρνείται να καταδικάσει τους ισραηλινούς εποικισμούς καθώς και τις συστηματικές επιθέσεις και τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής κατά του λαού της Παλαιστίνης”.

“Ελπίζουμε ότι αυτό το ψήφισμα (σ.σ. του Λικούντ) θα υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση, με την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής διοίκησης, δεν ενδιαφέρεται για μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη”, πρόσθεσε.

Περίπου 1500 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος υιοθέτησαν ομόφωνα το ψήφισμα που καλεί «τους κοινοβουλευτικούς του Λικούντ να προωθήσουν την ισραηλινή εθνική κυριαρχία επί της Ιουδαίας-Σαμάρειας» (βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης). Το ψήφισμα αυτό δεν έχει νομική ισχύ. Ο Νετανιάχου απουσίαζε από την ψηφοφορία και δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την απόφαση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ