Ντομπρόβσκις: Το “ΟΧΙ” διευρύνει το χάσμα – ΒΙΝΤΕΟ

Την άποψη ότι το «Όχι» του δημοψηφίσματος διευρύνει το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωζώνης, εξέφρασε στην ενημέρωση της Κομισιόν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Η Κομισιόν θέλει να συνεχίσει τις συνομιλίες αλλά χρειάζεται νέα εντολή από το Eurogroup», είπε ακόμα.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, χαρακτήρισε “αρνητικό” το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι «διευρύνει το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης».

‘Δεν υπάρχει κανένας εύκολος δρόμος για να φύγουμε από την κρίση. Πολλές ευκαιρίες και πολύς χρόνος έχει χαθεί. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τις εργασίες της με την Ελλάδα, αλλά για να είμαι σαφής η Επιτροπή δεν μπορεί να διαπραγματευθεί ένα νέο πρόγραμμα χωρίς μία εντολή από το Eurogroup», ανέφερε και συνέχισε:

«Η Ευρώπη έχει στηρίξει καθ’  όλη τη διάρκεια της κρίσης την ελληνική πλευρά. Οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν παράσχει άνευ προηγουμένου βοήθεια στην Ελλάδα».

«Προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση είναι τώρα να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα, την ανάπτυξη.  Εμείς θέλουμε να είμαστε τίμιοι προς τον ελληνικό λαό όσον αφορά στις διαφορετικές συνέπειες των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης».

«Η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν αμφισβητείται. Έχουμε μία ένωση ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε ανάγκη.

Είναι ξεκάθαρο ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Φυσικά πρέπει να λυθεί μία δύσκολη κατάσταση γι αυτό πρέπει όλες οι πλευρές να δουλέψουν μαζί προς όφελος του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. 

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ