Ντεμπούτο στην επαγγελματική πυγμαχία για τον εγγονό του Μοχάμεντ Άλι

Για το ντεμπούτο του στην επαγγελματική πυγμαχία προετοιμάζεται ο εγγονός του “θρυλικού” Μοχάμεντ Άλι, Άλι Γουόλς. Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του παππού του, ο 21χρονος ανυπομονεί να κρατήσει ζωντανή την κληρονομιά της οικογένειάς του· συνεχίζοντας μία μακρά διαδρομή. Πρόκειται να αντιμετωπίσει σε μία «μάχη» τεσσάρων γύρων τον Τζόρνταν Γουίκς, από τη Νότια Καρολίνα, λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη «σύγκρουση» με φόντο τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή ανάμεσα σε δύο εμβληματικές φιγούρες στην κατηγορία των 52 κιλών, τους Άντριου Μολόνεϊ και Τζόσουα Φράνκο.

«Αισθάνομαι την πίεση του ονόματός μου, έμαθα να ζω όλη την ώρα με αυτή. Είτε αφορά το σχολείο, είτε την πυγμαχία, είτε οιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, πάντοτε με συγκρίνουν με τον παππού μου. Προφανώς, οι συγκρίσεις εντείνονται από τη στιγμή που επέλεξα να ασχοληθώ την πυγμαχία, το άθλημα, που ακολούθησε και εκείνος», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γουόλς που είναι γεννημένος στο Σικάγο, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του στο Λας Βέγκας και παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα.

Ως παιδί, περιτριγυριζόταν από τη λάμψη του παππού του. Αντάλλασσαν μαγικά κόλπα, συζητούσαν με τις ώρες, μελετούσαν τη φύση του «επαγγέλματος» που μετέτρεψαν τον Άλι σε σύμβολο. Η μητέρα του, Ρασίντα είναι κόρη του εμβληματικού πρωταθλητή και η θεία του, Λέιλα Άλι, θεωρείται ως μία εκ των κορυφαίων στην πυγμαχία γυναικών.

Από τα 10 του χρόνια συμμετείχε σε φιλανθρωπικούς αγώνες, ενώ στα 14 διαγωνιζόταν ήδη σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ