Ντάρια Ντούγκινα: Πώς ο Guardian αμφισβητεί το βίντεο της FSB με την φερόμενη δολοφόνο της

Ανάλυση με την οποία αμφισβητεί την ανακοίνωση και τα στοιχεία που έδωσε η FSB κατηγορώντας την Ουκρανία και μία πράκτορά της για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα The Guardian

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η FSB έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες αλλά και βίντεο στο οποίο φέρεται να προβάλλεται μία γυναίκα από την Ουκρανία η οποία είναι μέλος του Τάγματος Αζόφ λέγοντας ότι αυτή βρίσκεται πίσω από την βομβιστική επίθεση.

Γράφει επίσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, περιγράφουν αναλυτικά τις κινήσεις της γυναίκας, την οποία αποκαλούν Νατάλια Βοβκ,  για την οποία ισχυρίζονται ότι πέρασε τα σύνορα και μπήκε στη Ρωσία με την ηλικίας 12 ετών κόρη της, αλλά έμεινε απαρατήρητη. Επίσης οι ρωσικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι η δράστις άλλαζε συνέχεια τις πινακίδες του αυτοκινήτου της. Κατάφερε να βάλει εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα, να τον πυροδοτήσει και μετά να εγκαταλείψει τη Ρωσία. Η εφημερίδα διερωτάται πώς οι ρωσικές υπηρεσίες τα έμαθαν όλα αυτά τόσο γρήγορα, πώς όλα αυτά έγιναν κάτω από τη μύτη των υπηρεσιών της Μόσχας και αυτές δεν κατάφεραν να την σταματήσουν.

Όπως αναφέρει ο Guardian υποτίθεται ότι η γυναίκα «φάντασμα» τα κατάφερε όλα αυτά χωρίς να εντοπιστεί από την FSB,  γιατί εμφανιζόταν ως μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανές που είτε βρήκαν καταφύγιο στη χώρα είτε απελάθηκαν.  Γράφει επίσης ότι με δεδομένο πως οι Ουκρανοί αρνούνται την εμπλοκή τους, οι ισχυρισμοί της FSB αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό. Κυρίως γιατί ο Ντούγκιν, ο πατέρας της νεκρής,  θα έπρεπε θεωρητικώς να είναι ο στόχος και μάλιστα προστατευμένος, και όχι η κόρη του, αλλά και επειδή τελικώς δεν είναι και τόσο κοντά στον Πούτιν όσο ο ίδιος θέλει να φαίνεται ότι είναι.

Ο Guardian πάντως σημειώνει ότι αν οι ισχυρισμοί της FSB είναι είναι αληθείς, θα είναι πολύ μεγάλη ντροπή για το κατεστημένο Ασφάλειας και Αντικατασκοπείας της Ρωσίας, αφού οι υπηρεσίες αυτές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση  σε μια συνοικία ελίτ της Μόσχας  και στη συνέχεια άφησαν τους υπόπτους να διαφύγουν.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η FSB

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ