Νότια Κορέα: Σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας μετά την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών σήμερα, ανακοίνωσε ο Κυανός Οίκος.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου στις 09:39 τοπική ώρα (03:39 ώρα Ελλάδας). Ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η συνεδρίαση άρχισε στις 05:30 ώρα Ελλάδας, με στόχο να εξεταστεί η ετοιμότητα της χώρας να αντιδράσει σε περίπτωση νέων προκλήσεων από μέρους της Πιονγκγιάνγκ, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο βαλλιστικός πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 930 χιλιομέτρων πριν πέσει στην ανατολική Θάλασσα (σ.σ. όπως αποκαλείται στην Κορέα η Θάλασσα της Ιαπωνίας). Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι πιθανό ο πύραυλος να κατέπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας.

Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ