Νότια Κορέα: 82χρονος έφαγε «ζωντανό χταπόδι» και υπέστη καρδιακή προσβολή

Ένας 82χρονος άνδρας στη Νότια Κορέα έπαθε καρδιακή προσβολή αφού πνίγηκε τρώγοντας ένα κομμάτι «ζωντανού χταποδιού» – γνωστό ως san-nakji, μια τοπική λιχουδιά που αποτελείται από φρεσκοκομμένα πλοκάμια χταποδιού.

Οι αρχές του πυροσβεστικού σταθμού στην Γκουανγκγού, μια πόλη κοντά στο νότιο άκρο της χώρας, έλαβαν μια κλήση το πρωί της Δευτέρας (23/10) στην οποία αναφερόταν ότι ένα κομμάτι san-nakji είχε κολλήσει στο λαιμό ενός άνδρα, σύμφωνα με αξιωματούχο του πυροσβεστικού σταθμού.

Όταν οι πρώτοι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, ο άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή και του διεξήγαγαν CPR, δήλωσε ο αξιωματούχος. Οι Αρχές δεν διευκρίνισαν αν ο άνδρας επέζησε, αναφέρει το CNN.

Το san-nakji αναφέρεται σε ένα μικρό χταπόδι που κόβεται σε φέτες και σερβίρεται ωμό. H τοπική «λιχουδιά» τρώγεται συχνά στις παράκτιες περιοχές της Νότιας Κορέας ή στις αγορές θαλασσινών.

Αν και το όνομα του πιάτου μεταφράζεται σε «ζωντανό χταπόδι», αυτό είναι ελαφρώς παραπλανητικό καθώς το χταπόδι σκοτώνεται πριν το σερβίρισμα και τα πλοκάμια του σερβίρονται σε μερίδες. Ωστόσο, σερβίρεται αμέσως μετά τον τεμαχισμό και είναι τόσο φρέσκο ​​που τα νεύρα των πλοκαμιών είναι ακόμα ενεργά με αποτέλεσμα το χταπόδι να εμφανίζεται «ζωντανό» καθώς συνεχίζει να κινείται στο πιάτο.

Το San-nakji σερβίρεται συχνά με σησαμέλαιο, σουσάμι και μερικές φορές τζίντζερ και έχει λαστιχωτή υφή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ