Νοσοκόμα εξηγεί το λάθος που κάνουμε με τα γάντια – Πώς μεταφέρουμε μικρόβια από το σούπερ μάρκετ

Το λάθος που κάνει ο περισσότερος κόσμος φορώντας γάντια όταν κάνει τα ψώνια του ανέδειξε μια πρώην νοσοκόμα εντατικής στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Η Μόλι Λίξεϊ, πηγαίνοντας σε ένα παντοπωλείο, διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι φορούσαν γάντια, κάτι που βρήκε εξαιρετικό. Όμως με ένα βίντεο που ανέβασε στο facebook θέλησε να δείξει πόσο εύκολο είναι κάποιος να μεταδώσει μικρόβια, ακόμη κι αν φοράει γάντια. Στο βίντεό της πηγαίνει υποθετικά για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και χρησιμοποιώντας μπογιά, αποτυπώνει τη «διασταυρούμενη μόλυνση», όπως αναφέρει.

«Παίρνω ένα χαρτί υγείας και το βάζω στο καρότσι μου και έχω στα χέρια μου όλα τα μικρόβια από το χαρτί υγείας. Συνεχίζω να αγγίζω τα πάντα. Ωπ με τρώει η μύτη μου και την ξύνω. Τώρα χτυπάει το τηλέφωνό μου και το σηκώνω» λέει, μεταξύ άλλων, ενώ συνεχίζει να αναπαριστά πως βάζει κι άλλα προϊόντα στο καλάθι της συλλέγοντας παράλληλα μικρόβια.

Μετά βγάζει τα γάντια της και τα χέρια της είναι καθαρά. Τότε το κινητό χτυπά ξανά και το σηκώνει. «Κοιτάξτε, αυτό λέγεται διασταυρούμενη μόλυνση. Δεν έχει νόημα να φοράτε γάντια αν δεν πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε κάτι», αναφέρει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ