Νορβηγία: Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για το… κορονοπάρτι γενεθλίων της

Ανακοινώθηκε από την αστυνομία της Νορβηγίας ότι επέβαλε πρόστιμο στην πρωθυπουργό της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, καθώς παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, διοργανώνοντας οικογενειακή συγκέντρωση για τα γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Το πρόστιμό που επιβλήθηκε στην πρωθυπουργό ανέρχεται σε 20.000 κορόνες Νορβηγίας (περίπου 1.900 ευρώ), όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Όλε Σέβερουντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επισημαίνεται ότι η Έρνα Σόλμπεργκ ζήτησε συγγνώμη τον προηγούμενο μήνα επειδή τον Φεβρουάριο οργάνωσε σε χειμερινό θέρετρο συγκέντρωση για να γιορτάσει τα 60α της γενέθλια, με τη συμμετοχή 13 μελών της οικογένειάς της, παρά το γεγονός ότι στη Νορβηγία απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με περισσότερα από 10 άτομα βάσει των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας covid-19.

Η αστυνομία μάλιστα διευκρίνισε ότι, αν και σε άλλα αντίστοιχα περιστατικά ίσως να μην επέβαλε πρόστιμο, στην περίπτωση της Σόλμπεργκ αποφάσισε να το πράξει διότι είναι η πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνησή της αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα.

“Αν και ο νόμος είναι ίδιος για όλους, δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο”, επεσήμανε ο Σέβερουντ, δικαιολογώντας την απόφαση της αστυνομίας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ