Νόμιμη η καλλιέργεια μαριχουάνας στην Ουρουγουάη

Νόμιμη η καλλιέργεια μαριχουάνας στην Ουρουγουάη

 

Η ελεγχόμενη από το κράτος καλλιέργεια της μαριχουάνας νομιμοποιήθηκε σήμερα στην Ουρουγουάη, επιβεβαίωσε η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της χώρας JND.

Ο νέος νόμος επιτρέπει επίσης στους ιδιώτες να καλλιεργούν νομίμως μέχρι έξι φυτά κάνναβης. Λέσχες μαριχουάνας με 15 μέχρι 45 μέλη θα μπορούν να καλλιεργούν ως και 99 φυτά.

Καθώς η καλλιέργεια είναι πλέον νόμιμη, ο νόμος που ψηφίσθηκε το 2013 θα προχωρήσει τώρα στο επόμενο στάδιο: στη νομιμοποίηση της πώλησης από φαρμακεία μέχρι 40 γραμμαρίων κάνναβης κατ’ άτομο σε καταχωρισμένους καταναλωτές. Οι πωλήσεις κάνναβης πρόκειται να νομιμοποιηθούν ως τα τέλη Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η αριστερή κυβέρνηση του Προέδρου Χοσέ Μουχίκα έχει δηλώσει πως ελπίζει ότι χάρη στα νέα μέτρα θα μπορέσει να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα τα παράνομα καρτέλ των ναρκωτικών.

Η JND έχει θέσει ως στόχο παραγωγής τους 5 τόνους -ή περίπου το 25% της ετήσιας κατανάλωσης μαριχουάνας στην Ουρουγουάη- στην τιμή των περίπου 20 πέσος (88 σεντς του αμερικανικου δολαρίου) το γραμμάριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ