Νίκος Αλιάγας: Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του στο Παρίσι – Η περιπολία που τίναξε στον αέρα τα σχέδια των δραστών

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν ύστερα από απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Νίκου Αλιάγα, παρουσιαστή του Star Academy, το βράδυ της Δευτέρας.

Της Μαρίας Δεναξά 

Οι ύποπτοι δεν κατάφεραν να διαρρήξουν το σπίτι του Έλληνα παρουσιαστή, παρά μόνο να διαπράξουν ζημιές, και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien το σπίτι του  Nίκου Αλιάγα στο Φοντενέ-σου-Μπουά (Βαλ ντε Μαρν) παραβιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας προς ξημέρωμα Τρίτης (2 Ιανουαρίου). Ο γνωστός παρουσιαστής δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι.

Ήταν μια περιπολία της αστυνομίας, που κατάφερε πιθανότατα να ματαιώσει το σχέδιο των υπόπτων. Γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαύρο Citroën DS σταθμευμένο κατά μήκος ενός γνωστού δρόμου της περιοχής που είναι παράλληλος με το Μπουά ντε Βινσέν. Καθώς περνούσε η περιπολία, τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο μαύρο Citroën DS έφυγαν με σβηστά φώτα και αρνήθηκαν να υπακούσουν στο κάλεσμα των αρχών να σταματήσουν.

Ακολούθησε καταδίωξη στους παρακείμενους δρόμους μέχρι το Νονζέν-σιρ-Μαρν, όπου το Citroën DS σταμάτησε όταν προσέκρουσε σε κεντρική νησίδα και σε ένα δέντρο. Τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τελικά τέθηκαν υπό κράτηση. Στο αυτοκίνητό τους, η αστυνομία ανακάλυψε εξοπλισμό που δεν άφηνε πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις των υπόπτων: λοστούς γάντια, χοντρή αυτοκόλλητη ταινία και flex-bands.

Επιστρέφοντας στο Φοντενέ-σου-Μπουά, η αστυνομία έκανε έλεγχο στην περιοχή γύρω από το σπίτι, μπροστά από το οποίο ήταν σταθμευμένο το DS. Σύμφωνα με την έκθεση αναφοράς των αστυνομικών, η πύλη της κατοικίας είχε παραβιαστεί και η εξώπορτα είχε υποστεί ζημιές, όπως και η κλειδαριά. Ωστόσο, οι διαρρήκτες δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο σπίτι, επειδή είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Ο Νίκος Αλιάγας, ιδιοκτήτης του σπιτιού, απουσίαζε την ώρα της απόπειρας διάρρηξης, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανακάλυψε το όνομά του σε ασφαλιστικό έγγραφο, που είχε αφήσει σε ανοιχτό αυτοκίνητο στην αυλή του σπιτιού. Κλήθηκε από την αστυνομία να παρουσιαστεί στις αρχές για να καταγγείλει το περιστατικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ