Νετανιάχου για Ερντογάν: Συνήθιζε να με αποκαλεί Χίτλερ κάθε 6 ώρες – Η σχέση του Τούρκου Προέδρου με τον Ομπάμα

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και σε αυτή αναφέρθηκε και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με έλεγε Χίτλερ κάθε 6 ώρες».

Σε συνέντευξή του στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο, Μπάρι Βάις και απαντώντας στο ότι πολλοί τον έχουν συμπεριλάβει στους αυταρχικούς ηγέτες, ο Νετανιάχου είπε ότι «ναι, αυτό είναι παιδιάστικο. Πάντα βάζω τον εαυτό μου σε εκλογές. Δεν αμφισβήτησα ποτέ εκλογές. Κοίτα, ο καλύτερος φίλος του Ερντογάν για αρκετά χρόνια ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν κολλητοί. Νομίζω ότι αυτό άλλαξε αφότου ο Ερντογάν έριξε περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή και ουσιαστικά μετέτρεψε την Τουρκία σε μια λιγότερο λαμπρή δημοκρατία. Οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί. Συνήθιζε να με αποκαλεί Χίτλερ κάθε 6 ώρες…».

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ αποκάλυψε ότι είχαν μια φιλική συζήτηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως υποστήριξε, «είχαμε μια φιλική συζήτηση και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Νομίζω ότι είναι σημαντικό. Όχι επειδή εγκρίνω απαραίτητα όλα όσα κάνει ο Ερντογάν, δεν το κάνω. Αλλά – όπως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε καλές σχέσεις με την Τουρκία και ακριβώς όπως ο Πρόεδρος Μπάιντεν συναντά τους ηγέτες της Κίνας ή τους ηγέτες άλλων χωρών στην περιοχή μας που δεν είναι ακριβώς λουξεμβουργιανές δημοκρατίες – αυτό κάνει η εξωτερική πολιτική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ένας συνδυασμός συμφερόντων και αξιών και πρέπει να τα ισορροπήσεις. Για να με περιγράψετε ως αυτόν τον βαρετό, αντιδημοκρατικό ισχυρό άνδρα, όταν στην πραγματικότητα είμαι δημοκράτης του 19ου αιώνα, μην με βάζετε σε αυτήν την κατηγορία. Είμαι πιθανόν περισσότερο γνώστης, ή εξίσου γνώστης των βασικών στοιχείων της σύγχρονης δημοκρατίας από οποιονδήποτε εκ των ηγετών που κυβερνούν σήμερα τις δυτικές δημοκρατίες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ