Νετανιάχου: Εάν η Μέση Ανατολή αλωθεί από τον άξονα του τρόμου, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη

Σε δεκάδες ξένους πρεσβευτές στο Τελ Αβίβ, μίλησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου που εξήγησε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς «δεν είναι μια τοπική μάχη».

«Η νίκη μας είναι δική σας νίκη. Εάν η Μέση Ανατολή αλωθεί από τον άξονα του τρόμου, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη και κανείς δεν θα είναι ασφαλής», προειδοποίησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έθεσε πάλι το δίλημμα και μίλησε για μία μάχη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας. Μάλιστα έβαλε στο «κάδρο» και το Ιράν, τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που στηρίζει στην Μέση Ανατολή και την Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρόμου. Ο άξονας του τρόμου καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και τα άλλα τσιράκια τους. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε μια σκοτεινή εποχή. Επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν κάθε πρόοδο προς την ειρήνη», τόνισε ο Νετανιάχου.

Τέλος ο Νετανιάχου ανέφερε ότι αφού το Ισραήλ καταστρέψει τη Χαμάς, θα προσφέρει στον λαό της Γάζας «ένα πραγματικό μέλλον, ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ