Νεπάλ: Σεισμός 6,2 βαθμών – Έγινε αισθητός μέχρι και το Νέο Δελχί – Τουλάχιστον 37 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών έπληξε την Παρασκευή το βράδυ το Νεπάλ, όπως ανακοίνωσε το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).

Ο σεισμός προερχόταν από εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί της Ινδίας, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, από τον ισχυρό σεισμό έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 37 άνθρωποι ενώ δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.47 τοπική ώρα, στην περιφέρεια Τζατζαρκότ της επαρχίας Καρνάλι. Η Τζατζαρκότ απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού.

«Έχουμε επιβεβαιωμένες αναφορές ότι πέντε μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο χωριό Ααθμπίσκοτ. Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα θύματα. Δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε» είπε ένας αστυνομικός από τη γειτονική περιφέρεια του Δυτικού Ρουκούμ.

Στα πλάνα που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται προσόψεις πολυώροφων κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

«Σπίτια κατέρρευσαν. Ο κόσμος έτρεξε έξω. Είμαι έξω, ανάμεσα στο πλήθος των τρομοκρατημένων κατοίκων. Προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για τις ζημιές» είπε ένας αστυνομικός, ο Σαντός Ρόκα, μιλώντας τηλεφωνικά στο Reuters.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ