Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία – Ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 200.000 οι νέες μολύνσεις

Η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» κρουσμάτων κορονοϊού, καταγράφοντας σήμερα ένα νέο ρεκόρ μολύνσεων και ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 200.000 κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, η χώρα μετρά 208.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, «αριθμός που προκαλεί ίλιγγο» κι αποτελεί ένα εθνικό και ευρωπαϊκό ρεκόρ, ανακοίνωσε ο Ολιβιέ Βεράν ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με τον Βεράν, κάθε δευτερόλεπτο δύο άνθρωποι στη Γαλλία διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19. «Αυτό σημαίνει ότι 24 ώρες την ημέρα, ημέρα και νύχτα και κάθε δευτερόλεπτο στη χώρα μας, δύο Γάλλοι διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό», είπε ο ίδιος. «Δεν έχουμε ξαναβιώσει μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο εχθρούς», την παραλλαγή Δέλτα που δεν έχει πει την τελευταία της λέξη, τόνισε ο υπουργός, όπως και την «παραλλαγή Όμικρον και εκεί δεν θα μιλάω πλέον για κύμα. Μιλάω για ένα διογκούμενο κύμα», ένα «τσουνάμι».

Κορονοϊός Γαλλία

Μπροστά στην έξαρση των μολύνσεων, το «10% του πληθυσμού της Γαλλίας είναι επαφή κρούσματος» και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «έχουν ελάχιστες πιθανότητες να γλυτώσουν, ο ιός κυκλοφορεί πάρα πολύ», επισήμανε ο Ολιβιέ Βεράν.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας επισήμανε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν ήδη ανησυχητική εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, με την Όμικρον να μην έχει προς το παρόν αντίκτυπο, κάτι που, όπως υπογράμμισε, τελικά θα συμβεί. Η γρίπη θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στα νοσοκομεία, τόνισε.

Η Γαλλία σπάει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ Covid-19 τις τελευταίες ημέρες. Χθες, ανακοίνωσε ένα νέο υψηλό σχεδόν 180.000 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, ένας απολογισμός που ήταν ήδη ο υψηλότερος για μια χώρα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Covidtracker.fr.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ