Νέο δηλητηριώδες είδος φιδιού ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία

Ένα νέο είδος δηλητηριώδους φιδιού εντοπίστηκε στην ύπαιθρο της Αυστραλίας από μια ομάδα ερευνητών πανεπιστημίων και μουσείων.

Το φίδι “μαστίγιο της ερήμου” – επιστημονική ονομασία Demansia Cyanochasma – κατοικεί σε απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου της Κεντρικής Αυστραλίας, στα ανατολικά τμήματα της Βόρειας Επικράτειας και σε ολόκληρη τη Δυτική Αυστραλία.

Για δεκαετίες, τα φίδια αυτού του είδους ταξινομούνταν ως συγγενικό είδος, αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι είναι αρκετά διαφορετικά. Η ομάδα, με επικεφαλής τον γενετιστή του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας James Nankivell, μαζί με τον επίτιμο ερευνητή του Μουσείου της Νότιας Αυστραλίας, Mark Hutchinson και τους ερευνητές του Περθ, Brad Maryan και Brian Bush, ανακάλυψαν μοναδικές γενετικές διαφορές που αποκαλύφθηκαν μέσω δειγμάτων ιστού, οδηγώντας στην ακριβή αναγνώρισή του.

«Αυτή η ανακάλυψη έγινε μέσω ενός συνδυασμού γενετικών μελετών και δειγματοληψίας φυσικών δειγμάτων», είπε ο Nankivell στο 9News.com.au. «Το φίδι “μαστίγιο της ερήμου” έχει ευρεία εξάπλωση στην Κεντρική Αυστραλία από τα χρυσόπεδα της Δυτικής Αυστραλίας έως την οροσειρά Flinders στη Νότια Αυστραλία, μέχρι το νοτιοδυτικό Κουίνσλαντ» πρόσθεσε.
Το γαλαζωπό και χάλκινο φίδι έχει ένα μοναδικό στιλ κυνηγιού που το κάνει άγριο αρπακτικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ