Νέο άλμπουμ από τον David Crosby με γενικό τίτλο “For Free” – ΒΙΝΤΕΟ

του Ιωσήφ Αβράμογλου

O David Crosby, 79 ετών σήμερα, γεννημένος στο Λος Αντζελες, είναι μία από τις πιo σημαντικές μορφές της folk rock μουσικής σκηνής. Υπήρξε μέλος των Byrds και των Crosby, Stills, Nash & Young.

Οι Crosby, Stills, Nash & Young ήσαν από τα μεγάλα ονόματα που εμφανίσθηκαν στο θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock το 1969. Εκεί οι CSN&Y έπαιξαν ένα σετ χωρισμένο σε δύο μέρη, στο ακουστικό και στο ηλεκτρικό. Ο Neil Young στο μεγαλύτερο κομμάτι του ακουστικού μέρους δεν συμμετείχε, γεγονός που είχε δώσει τότε τροφή για διάφορα κουτσομπολιά… αλλά όσοι ξέρουν τον Neil Young, καταλαβαίνουν…!

Το “For Free” είναι το 8ο σόλο άλμπουμ του David Crosby. Εμπεριέχονται 10 κομμάτια από τα οποία το ένα, το “River Rise” το λέει ντουέτο με τον φίλο του Michael McDonald (πρώην τραγουδιστή των Doobie Brothers). Έχει επίσης μία μπαλάντα με τίτλο “I Won’t Stay for Long”.

Ο γενικός τίτλος του μεγάλου δίσκου είναι εμπνευσμένος από το τραγούδι “For Free” από ένα άλμπουμ της Joni Mitchell του 1970. Στην παραγωγή του άλμπουμ, εκτός από τον γιο του, James Raymond, που είναι και αυτός συνθέτης και παραγωγός, συμμετέχουν οι ίδιοι μουσικοί, που είχε στο άλμπουμ του 2017, “Sky Tails”. O David Crosby, που έχει επιβιώσει από τρία εμφράγματα, έχει κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και είναι και διαβητικός δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει τον νέο του δίσκο με εμφανίσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ