Νεκρός βομβιστής σε αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας

Νεκρός βομβιστής σε αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας

Ένα βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώθηκε χθες, μετά την ενεργοποίηση των εκρηκτικών που έφερε και αφού επιχείρησε μάταια να περάσει ένα στρατιωτικό σημείο ελέγχου, σε μία από τις εισόδους στο Τομπουκτού, ανέφερε στρατιωτική πηγή στο Μαλί.

«Ήταν ένας τζιχάντ βομβιστής αυτοκτονίας που προσπάθησε ανεπιτυχώς να περάσει από στρατιωτικό οδόφραγμα στη δυτική είσοδο του Τομπουκτού», ανέφερε στρατιωτική πηγή από την πρωτεύουσα Μπαμάκο, συμπληρώνοντας ότι από την επίθεση τραυματίστηκε ένας στρατιώτης του Μαλί.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο βομβιστής σκοτώθηκε «επί τόπου» αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες αν ο βομβιστής μετέβη εκεί πεζή ή ήταν σε μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο. «Ήταν ένας τζιχάντ, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω τώρα», ανέφερε η στρατιωτική πηγή Αρκετοί κάτοικοι του Τομπουκτού, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι άκουσαν το βράδυ του Σαββάτου, μια δυνατή έκρηξη που ακολουθήθηκε από πυροβολισμούς στη δυτική είσοδο της πόλης. «Όλοι είναι κρυμμένοι στα σπίτια τους. Δεν υπάρχει πολίτης έξω, φοβόμαστε», δήλωσε ένας από τους κατοίκους.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες στην ιστορική πόλη που απέχει 900 χιλιόμετρα από το Μπαμάκο.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ