Νεκρός σε έκρηξη βουλγαρικού στρατιωτικού εργοστασίου

Μία έκρηξη σε ένα στρατιωτικό εργοστάσιο στην κεντρική Βουλγαρία που συνέβη χθες προκάλεσε τον θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη ανθρώπων, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε νωρίτερα χθες πως το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής παραγωγής σε ένα σκοπευτήριο μέσα στο στρατιωτικό συγκρότημα, μέρος της κρατικής εταιρείας παραγωγής όπλων VMZ Sopot, στο χωριό Άνεβο.

“Η αμερικανική πρεσβεία επιβεβαιώνει δυστυχώς το θάνατο ενός εργολάβου του υπουργείου Άμυνας, τον τραυματισμό δύο ακόμη εργολάβων και ενός Βούλγαρου μεταφραστή σε ένα δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στις 6 Ιουνίου στο Άνεβο”, ανέφερε με ανακοίνωση της η πρεσβεία.

Οι βουλγαρικές αρχές διεξάγουν έρευνες για την αιτία του δυστυχήματος, ενώ η αμερικανική πρεσβεία δήλωσε πως δεν διέθετε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τον περασμένο Οκτώβριο μια σειρά ισχυρών εκρήξεων σε εργοστάσιο εκρηκτικών στην βορειοδυτική Βουλγαρία προκάλεσε το θάνατο 15 εργαζομένων και τον τραυματισμό τριών άλλων, μόλις δύο μήνες μετά τις προειδοποιήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για σειρά παραβάσεων των κανόνων ασφαλείας στο εργοστάσιο.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Μην φοβάστε τη Ρωσία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ