Νεκρός πέμπτος ανήλικος ενώ ήταν υπό κράτηση από την αμερικανική συνοριοφυλακή

Στους πέντε ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών ανηλίκων από τη Γουατεμάλα που βρίσκονται υπό κράτηση από τη συνοριοφυλακή των ΗΠΑ στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό, από τον Δεκέμβριο. Αυτήν τη φορά θύμα είναι ένας 16χρονος από τη Γουατεμάλα που βρισκόταν υπό κράτηση από τη συνοριοφυλακή των ΗΠΑ σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές.

Ο έφηβος, η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στο δημοσιότητα, συνελήφθη από τους συνοριοφύλακες στις 13 Μαΐου έπειτα από παράνομη διέλευση των συνόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε από τον κεντρικό σταθμό περισυλλογής στον σταθμό της Βεσλάκο στο νότιο Τέξας την Κυριακή και αναμενόταν να οδηγηθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, που επιβλέπουν τη φροντίδα μικρών παιδιών μεταναστών που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς συνοδεία ενήλικων μελών της οικογένειας.

Αλλά το αγόρι βρέθηκε αναίσθητο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP). Πρόσθεσε ότι η αιτία θανάτου του δεν είναι ακόμη γνωστή.

Το αγόρι ήταν ο πέμπτος ανήλικος από τη Γουατεμάλα από τον Δεκέμβριο που πέθανε αφού συνελήφθη στα σύνορα των ΗΠΑ στο Μεξικό. Τέσσερα από τα παιδιά πέθαναν ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση των αμερικανικών Αρχών. Ένα πέμπτο παιδί, που πέρασε τα σύνορα με τη μητέρα του τον Απρίλιο, πέθανε αυτόν τον μήνα έπειτα από εβδομάδες στο νοσοκομείο, αλλά είχε ήδη αφεθεί ελεύθερο κατά τον χρόνο του θανάτου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ