Νεκρός ο εγγονός του Μάλκομ Χ

Νεκρός ο εγγονός του Μάλκομ Χ

Ο εγγονός του αμερικανού ακτιβιστή και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάλκολμ X, ο Μάλκολμ Σαμπάζ, σκοτώθηκε στο Μεξικό, προφανώς κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε ένα μπαρ, ανακοίνωσε το μεξικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη «δολοφονία» του 29χρονου Σαμπάζ, ο οποίος κατέληξε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου στην Πόλη του Μεξικού, καθώς έφερε «πολλαπλά τραύματα που προκλήθηκαν προφανώς από πυροβολισμούς». Ο Μάλκομ Σαμπάζ ήταν ο γιος του Κουεμπίλα Σαμπάζ, δευτερότοκου γιου του θρυλικού μαύρου ακτιβιστή Μάλκομ Χ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1965.

Ο Μάλκολμ Σαμπάζ είχε επανειλημμένως απασχολήσει την αστυνομία καθώς μόλις στα 12 του χρόνια είχε κατηγορηθεί για τον εμπρησμού του σπιτιού της γιαγιάς του, η οποία και πέθανε από εγκαύματα. Είχε δε καταδικαστεί γι ‘αυτό σε φυλάκιση τεσσάρων ετών. Ο Σαμπάζ πρόσφατα πάντως έγραψε τα απομνημονεύματά του, τα οποία όπως είχε πει, θα ήταν η προσωπική του συμβολή στην καταπολέμηση της βίας των νέων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ