Νεκρή η μία από τις έφηβες τζιχαντίστριες από την Αυστρία

Νεκρή η μία από τις έφηβες τζιχαντίστριες από την Αυστρία

Η 16χρονη Samra Kesinovic και η 15χρονη η Sabina Selimovi, που εγκατέλειψαν στις 10 Απριλίου του 2014 τις οικογένειές τους στη Βιέννη της Αυστρίας για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι τουλάχιστον η μία από τις κοπέλες είναι νεκρή.

Οι προσπάθειες εντοπισμού τους τόσο από την Ιντερπόλ όσο και από τις οικογένειες των κοριτσιών συνεχίζονται ενώ λίγο καιρό πριν οι ίδιες έδωσαν το «παρών» στα social media, αναρτώντας φωτογραφίες από το Ισλαμικό Κράτος.

Τα κορίτσια που έχουν καταγωγή από τη Βοσνία, ποζάρουν με καλάσνικοφ στα χέρια, ενώ σε κάποιες άλλες βρίσκονται περιτριγυρισμένες από ένοπλους άντρες. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφουν ότι πήγαν στη Συρία για έναν «ιερό πόλεμο» ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες αποτελούν προπαγάνδα των τζιχαντιστών για να προσελκύσουν κι άλλα νεαρά κορίτσια να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε άλλα δύο κορίτσια που ήταν έτοιμα να εγκαταλείψουν την Αυστρία και να ακολουθήσουν τα βήματα των δύο εξαφανισμένων κοριτσιών.

Την ίδια ώρα οι υποψίες ότι το ένα κορίτσι είναι νεκρό πληθαίνουν και στα ΜΜΕ μεταδίδεται η πληροφορία ότι «οι γονείς ενός εκ των δύο νεα��ών ενημερώθηκαν ότι η κόρη τους είναι νεκρή». Η κυβέρνηση της Αυστρίας δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ