Νέες βολές από Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας – Επιμένει για τη fake παρενόχληση του “Τσεσμέ”

Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε συνέντευξή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Sabah έριξε ευθείες βολές στην Ελλάδα και επικαλέστηκε fake news περί παρενόχλησης του «Τσεσμέ» από τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, πράγμα που να θυμίσουμε είχε διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο η ελληνική πλευρά. «Με την Ελλάδα μπορούμε να λύσουμε τα διμερή ζητήματα μόνο μέσω διαλόγου. Έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο», φέρεται να δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε: «Η Ελλάδα ήταν η πλευρά που απέφυγε τον διάλογο. Αντί να μιλήσουν μαζί μας, ζήτησαν την υποστήριξη της Ε.Ε.».

«Όταν, τελικά, έφθασαν στο τραπέζι, επέλεξαν να κλιμακώσουν τις εντάσεις. Η παρενόχληση στο πλοίο μας “Τσεσμέ” και οι προβοκατόρικες δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων είναι τα τελευταία παραδείγματα. Μια πρόσκληση ήρθε κατ’ αρχήν από την Αθήνα για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών διαβούλευσης, αλλά η ημερομηνία δεν έχει διευκρινιστεί», είπε ακόμη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τσαβούσογλου σχολίασε ότι «στην περιοχή μας δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας των ενεργειακών σχεδιασμών που προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία. Η πρόταση του προέδρου μας να διεξαχθεί Διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου με όλες τις χώρες της περιοχής είναι ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα για την ειλικρινή επιθυμία για συνεργασία».

«Για να μετατραπεί η ενέργεια σε ένα μέσο ειρήνης, εξαρτάται αυτή η προσέγγιση να έχει κοινή αποδοχή απ’ όλες τις χώρες της περιοχής και τη χρήση πόρων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με τις αρχές δικαίου και δικαιοσύνης. Διαβιβάσαμε την πρότασή μας στην ΕΕ όπως ‘πώς πρέπει να γίνει, ποιοι πρέπει να συμμετέχουν’. Κάνουμε λόγο για δίκαιη μοιρασιά. Να συμμετέχουν και οι δυο πλευρές της Κύπρου», πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ