Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος παίρνουν «όμηρο» τη σχέση ΕΕ – Τουρκίας

Επίθεση στην Ελλάδα και την Κύπρο εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής Τύπου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε γενικότερα προβλήματα υποστήριξε ότι «υπάρχει η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα, που παίρνουν ομήρους τις σχέσεις μας. Αυτό είναι άδικο για την ΕΕ και την Τουρκία. Πρόσφατα, να το πω ανοιχτά, υπάρχει η Γαλλία».

«Βλέπουμε ένα μπλοκάρισμα στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Δεν είμαστε εμείς ο λόγος γι’ αυτό», είπε ακόμη ο κ. Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: «Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού. Όπως λέμε πάντα, από την αρχή, όσον αφορά την Τουρκία, τους Τουρκοκύπριους και την ‘ΤΔΒΚ’ πρέπει να υπάρξει μοιρασιά, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε έναν διάλογο».

«Αρκεί να μάθουμε πώς να μοιραζόμαστε τα ίδια κεφάλαια. Δεν έχουμε άλλα προβλήματα. Μιλήσαμε με τον κ. Μπορέλ για το τι μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα θέματα. Να είμαστε ειλικρινείς, να μην ξεγελιόμαστε. Τότε μπορούμε να λύσουμε καλύτερα τα προβλήματα. Υπάρχει μια συμφωνία μετανάστευσης μεταξύ μας. Ποια πλευρά έχει εκπληρώσει την υποχρέωσή της ή όχι από το 2016… Όποιος κοιτάει αντικειμενικά το λέει πολύ εύκολα. Σήμερα αντιμετωπίζουμε διαφορετικές δυναμικές. Αύριο θα αντιμετωπίσουμε πολλές διαφορετικές δοκιμασίες με αποτέλεσμα την πανδημία. Ειδικά όσον αφορά τους λαθρομετανάστες», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ