Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροσκάφη

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φαίνεται ότι έχει “ενοχληθεί” για τη θωράκιση της Ελλάδας με τα Rafale. Η απόκτηση του πρώτου γαλλικού αεροσκάφους από τη χώρα μας οδήγησε σε αντίδραση του Τούρκου υπουργού Άμυνας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε σύμφωνα με την Haberturk:

«Αγοράζουν αεροπλάνα, όπλα, εξοπλισμό. Οι Έλληνες, όμως, δεν μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροπλάνα».

Ο Ακάρ σε συνέχεια του προκλητικού “κρεσέντο”, κάλεσε μάλιστα τους “Έλληνες γείτονες να προσπαθούν για ειρηνικές και πολιτικές λύσεις και όχι επιθετικές και να συμβάλουν προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων”. Ο ίδιος υποστήριξε ότι “η Τουρκία συνεχίζει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο” και συνέχισε λέγοντας ότι “πάντα λέμε στους Έλληνες γείτονές μας ότι είμαστε υπέρ της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων, της ηρεμίας και του διαλόγου στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν συναφθεί. Οι Έλληνες από την άλλη πλευρά δεν εγκατάλειψαν τις προκλητικές δηλώσεις τους και την επιθετική ρητορική τους. Δεν τα παρατούν”.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά και στην “αποστρατικοποίηση νησιών” και στα όσα ισχυρίζεται η Ελλάδα ότι υφίσταται απειλή. Όπως είπε “λένε υπάρχει απειλή. Δεν υπάρχει καμία απειλή. Η Τουρκία δεν έχει επιθετική στάση προς την Ελλάδα”.

Με πληροφορίες από Haberturk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ