Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Απάνθρωπες οι εικόνες με τους πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα

Σε ένα δικό του σύμπαν και κόσμο φαίνεται να βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε φεστιβάλ ταινιών για πρόσφυγες μίλησε για απάνθρωπες συμπεριφορές. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, τον περασμένο χρόνο υπήρξαν απάνθρωπες εικόνες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αυτό έδειξε πώς συμπεριφέρονται κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στους πρόσφυγες ενώ κατηγόρησε και την Ευρώπη που δεν έχει πάρει μέτρα υπέρ των προσφύγων.

«Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις προς την Τουρκία και η χώρα μας αφέθηκε μόνη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό κύμα», επισήμανε. «Οι πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν στην Ευρώπη, έγιναν θύματα της ρατσιστικής και της εχθρικής πολιτικής», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος εν συνεχεία κατηγόρησε την Ελλάδα για απάνθρωπες συμπεριφορές σε ό,τι αφορά τους μετανάστες.

«Τον περασμένο χρόνο οι απάνθρωπες εικόνες που διαδραματίστηκαν στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας ήταν ένα καλό παράδειγμα για να δείξει πώς βλέπουν τους πρόσφυγες κάποιες χώρες της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ