Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα

Νέο προκλητικό κρεσέντο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπολύει πυρά κατά χωρών που… αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάζει για «επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο», σε ομιλία που απηύθυνε σε ένα διεθνές συνέδριο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν πέρυσι έφτασε τις 20.000. «Από την άλλη πλευρά, χώρες που αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα, στο Αιγαίο, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν και τους σπρώχνουν με τη βία έξω από τα σύνορά τους, εντούτοις δυστυχώς οι χώρες αυτές χαίρουν μεγάλης εκτίμησης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική του, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «παρά τις όλες εικόνες, τις μαρτυρίες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες, δυστυχώς, δεν λαμβάνονται μέτρα εναντίον όσων βλέπουν αυτή τη δίωξη των μεταναστών».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για χώρες οι οποίες «έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη», κάνοντας αναφορά σε μέλη ή υποστηρικτές της οργάνωσης FETO, το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ