Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Απαντήσαμε στις ενέργειες Ελλάδας και Κύπρου χωρίς δισταγμό

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας πυρά κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Σε ομιλία του στην επιτροπή του προϋπολογισμού της βουλής, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων προασπίζονται με βάση το διεθνές δίκαιο στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία απαντά στις ενέργειες της Ελλάδας και της Κύπρου αποφασιστικά.

“Απαντήσαμε στα βήματα που γίνονται εναντίον μας από το δίδυμο Ελλάδας – Κύπρου χωρίς δισταγμό. Από την άλλη πλευρά, η έκκλησή μας για διάλογο ισχύει πάντα. Η πρόταση για μια περιεκτική διάσκεψη για την ανατολική Μεσόγειο είναι στο τραπέζι. Επαναλάβαμε τις διερευνητικές επαφές (διαβουλεύσεις) με την πεποίθηση ότι μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα μέσω εποικοδομητικού διαλόγου. Πραγματοποιήσαμε τρεις γύρους συναντήσεων”, είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το sigmalive.com.

“Συνεχίσουμε να στηρίζουμε βήματα όπως τα Βαρώσια”

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς στο Κυπριακό αποτελούν πλέον τις προϋποθέσεις της Τουρκίας για λύση και υπενθύμισε επίσης ότι αυτή η στάση ανακοινώθηκε σε όλο τον κόσμο στην άτυπη συνάντηση που έγινε φέτος στη Γενεύη.

Υπογράμμισε ότι τα βήματα της ΤΔΒΚ, όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων, θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την Τουρκία, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Τουρκία συνεχίζει να είναι μια χώρα που όλοι εμπιστεύονται στα Βαλκάνια.

Ερντογάν προς Μπάιντεν: Η στάση σου δεν συνάδει με τη συμμαχία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Αμερικανό πρόεδρο. Σημείωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε ανοιχτά στον Μπάιντεν πως η στάση των ΗΠΑ σε θέματα, όπως η FETÖ, το YPG και οι S-400, δεν συνάδει με το πνεύμα της συμμαχίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ