Νέα Ζηλανδία: Ο υπουργός Υγείας “έσπασε” το lockdown – Πήγε την οικογένεια του στην παραλία

Ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας υποβιβάστηκε επειδή επέλεξε να αγνοήσει το lockdown και τα μέτρα για τον κορονοϊό, πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο την οικογένεια του σε μια παραλία που βρίσκεται 20 χλμ. από το σπίτι.

Την περασμένη εβδομάδα ο David Clark, είχε φωτογραφηθεί να πηγαίνει με το ποδήλατό του βόλτα περίπου 2 χλμ. από το σπίτι του στο Dunedin. Απολογήθηκε για το συμβάν, λέγοντας ότι ήταν λάθος κρίση ειδικά όταν όλοι οι πολίτες μένουν σπίτι τους και γυμνάζονται μόνο σε κοντινή απόσταση.

Η δεύτερη παράβαση των κανόνων που η κυβέρνηση έχει επιβάλλει, τον ανάγκασε να απολογηθεί εκ νέου, λέγοντα ότι είναι “ηλίθιος που αποφάσισε να οδηγήσει 20 χλμ. μαζί με την οικογένεια του ως την παραλία, Doctor’s Point, το πρώτο Σαββατοκύριακο του lockdown. Σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης τα αυτοκίνητα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για την αγορά βασικών αγαθών, φαγητού και φαρμάκων, ενώ η άσκηση πρέπει να γίνεται γύρω από το σπίτι.

Ο Clark είπε ότι η απόδραση στην παραλία ήταν ξεκάθαρη παραβίαση του lockdown, που είναι στο επίπεδο 4, και ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην Πρωθυπουργό, η οποία όμως δεν την έκανε αποδεκτή.

“Την ώρα που ζητάμε από τους πολίτες να κάνουν ιστορικές θυσίες, απογοήτευσα την ομάδα μου. Ήμουν ηλίθιος και καταλαβαίνω γιατί έχουν εκνευριστεί μαζί μου. Ως υπουργός Υγείας, έχω υποχρέωση όχι μόνο να ακολουθώ τους κανόνες, αλλά να δίνω παράδειγμα στους άλλους πολίτες. Ζήτησα συγγνώμη από την Πρωθυπουργό για την κακή εκτίμηση μου, και υπέβαλα την παραίτησή μου“ αναφέρει ο Clark στην ανακοίνωσή του.

Η Πρωθυπουργός Άρντερν αφαίρεσε από τον Clark το χαρτοφυλάκιο από το υπουργείο Οικονομικών και τον υποβίβασε στη χαμηλότερη βαθμίδα του υπουργικού συμβουλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ