Νέα Υόρκη: Ξεκλήρισε την οικογένειά του γιατί είχε άγχος για τη… μετακόμιση – Νέες αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία

Νέα στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία στο Upper West Side στη Νέα Υόρκη, όπου ένας άνδρας σκότωσε την γυναίκα και τα δύο παιδιά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με την Νew York Post, ο πατέρας πιστεύεται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την σύζυγο και τους δύο μικρούς γιους τους πριν αυτοκτονήσει -επίσης με μαχαίρι-, επειδή είχε «αγχωθεί» για μια επερχόμενη μετακόμιση στα προάστια.

Οι φίλοι και οι γείτονες της οικογένειας που έμοιαζε να είναι «τέλεια» δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουσαν την Τρίτη ότι ο Έντισον Λόπεζ, 41 ετών, μαχαίρωσε θανάσιμα την Αλεξάντρα Γουίτεκ, 40 ετών, και τους γιους τους, Λούσιαν, 3 ετών, και Κάλβιν, ενός έτους, πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Το μακελειό συνέβη στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο 41χρονος, το οποίο βρίσκεται στη West 86th Street.

Δεν υπήρχε κανένα σημάδι, είπε ο Jeff Kimmel, ένας 22χρονος που διαμένει στο κτίριο, όπου ο Λόπεζ εργαζόταν ως επιστάτης. «Όλοι νόμιζαν ότι ήταν μια υπέροχη οικογένεια», είπε ένας άλλος γείτονας στην The Post.

Αν και οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το κίνητρο για τις δολοφονίες, οι γείτονες και η αστυνομία είπαν ότι ο Λόπεζ φαινόταν ανήσυχος για μια νέα δουλειά στην κομητεία Westchester – και για τη μεγάλη κίνηση που θα τη συνόδευε.

δολοφονία Νέα Υόρκη

Μαρτυρίες για την οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Υόρκη

Το διαμέρισμα που ήθελε ο Λόπεζ στο Hastings-on-Hudson δεν θα ήταν έτοιμο μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής τους την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι που δεν αποκλείεται να του προκάλεσε κάποια ψυχολογική πίεση, είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο βοηθός του επικεφαλής ντετέκτιβ του NYPD, Τζο Κένι.

«Μπορεί να υπήρχαν κάποια προβλήματα με το χρονοδιάγραμμα της μετακόμισης, που σημαίνει ότι έπρεπε να φύγει από το διαμέρισμά του στην 86th Street και μαθαίνουμε ότι πιθανότατα το διαμέρισμα στο Hastings δεν ήταν ακόμα έτοιμο», είπε ο Kenny.

Ο Richard Allen, ένας 74χρονος κάτοικος του κτιρίου που ζει στον έκτο όροφο από το 2000, είπε ότι θα ήταν μια μεγάλη, καλή, αλλαγή για την τετραμελή οικογένεια σε σχέση με το μικρό διαμέρισμα που ζούσε.  «Ήταν ένα βήμα προς τα μπροστά και ήταν χαρούμενος για αυτό».

Σύμφωνα με την ΝY Post, το συμβούλιο του κτιρίου απέρριψε την πρόταση να δοθεί στην οικογένειά του ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα. «Ήταν τέσσερις και ζούσαν σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου», είπε ο γείτονας του 41χρονου.

 

Σε κατάσταση σοκ οι γείτονες της οικογένειας

Μια γυναίκα που μένει στο κτίριο συμφώνησε να «προσφέρει περισσότερο χώρο για την οικογένεια», προσθέτοντας ότι το κτίριο επρόκειτο να προσλάβει έναν νέο επιστάτη για να αντικαταστήσει τον Λόπεζ.  «Όταν μιλήσαμε μαζί τους για αυτό, έδειχναν ενθουσιασμένοι».

Όμως ο Λόπεζ εξακολουθούσε να ήταν «βαρύς», σύμφωνα με έναν οικογενειακό φίλο που ζει στο κτίριο εδώ και τρεις δεκαετίες. «Ήταν αναστατωμένος,… σαν, ανήσυχος», είπε ο άνδρας σχετικά με μια συνομιλία που είχε με τον 41χρονο την Παρασκευή.

«Δεν τον έχω δει ποτέ έτσι».  Ένας θυρωρός θυμήθηκε επίσης ότι είδε τον Λόπεζ να δείχνει αναστατωμένος όταν πήγε τον μεγαλύτερο γιο του στην κατασκήνωση την Παρασκευή.

Ο Λόπεζ και η Γουίτεκ γνωρίστηκαν όταν πήγαιναν ακόμα σχολείο και στη συνέχεια έγιναν ζευγάρι.  Ο πατέρας της άτυχης γυναίκας ήταν ο θυρωρός σε ένα κτίριο, που βρίσκεται απέναντι από αυτό στο οποίο ο πατέρας της Λόπεζ εργαζόταν ως επιστάτης.

Φίλοι, συγγενείς και γείτονες τους περιέγραψαν ως μια στοργική οικογένεια με γερά θεμέλια. Πολλοί από αυτούς είχαν δει τον Λόπεζ, γιο μεταναστών από τη Βενεζουέλα, να μεγαλώνει και να ερωτεύεται την Βίτεκ, η οικογένεια της οποίας κατάγεται από την Πολωνία.

δολοφονία Νέα Υόρκη

«Τους βλέπω μαζί από όταν ήταν μικροί. Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που έγινε. Δεν είχα δει ποτέ τον [Λόπεζ] θυμωμένο. Δεν τους έχω δει ποτέ να τσακώνονται», ανέφερε γείτονας της οικογένειας. Στο ίδιος μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Jimmy, του ταχυδρόμου της περιοχής, ο οποίος δήλωσε ότι ο Λόπεζ ήταν πάντα ήρεμος.

Πριν από μερικές εβδομάδες το ζευγάρι είχε διοργανώσει στο κτίριο ένα πάρτι για να γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια του μικρού τους γιου, Κάλβιν. Καλεσμένα ήταν και τα παιδιά των οικογενειών που μένουν στο ίδιο κτίριο.

Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα συνέβαινε. Το απόγευμα της Δευτέρας, τα άψυχα σώματα του Λόπεζ, της συζύγου και των παιδιών τους βρέθηκαν στο διαμέρισμά τους στον τέταρτο όροφο.

Τα πτώματα των αγοριών εντοπίστηκαν στο σαλόνι, με δύο μαχαίρια να βρίσκονται κοντά στο σημείο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η Βίτεκ βρέθηκε νεκρή στον διάδρομο,  με ένα βαθύ τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό.  Ο Λόπεζ ήταν στην κρεβατοκάμαρα, πάνω στο κρεβάτι με κομμένο λαιμό και ένα άλλο μαχαίρι δίπλα του, ανέφεραν πηγές στην NY Post.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο, όταν ο πατέρας του Λόπεζ και ο αδελφός της Γουίτεκ – που είπε ότι δεν είχαν νέα από την οικογένεια από την Κυριακή – έσπασαν την κλειδαριά του διαμερίσματος και είδαν αίμα μέσα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Η οικογενειακή τραγωδία φέρεται να συνέβη μια μέρα πριν από τον εντοπισμό των πτωμάτων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ