Νέα Υόρκη: Συγκίνηση στα θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκαν τα θυρανοίξια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο 0 στη Νέα Υόρκη, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό των ΗΠΑ καθώς περίμενε 20 ολόκληρα χρόνια αυτήν τη στιγμή. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη δυτική πλευρά του Πάρκου Ελευθερίας, στη θέση όπου βρισκόταν η παλιά εκκλησία, κάτω από τους Δίδυμους Πύργους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που επιθυμούσε τα τριάντα χρόνια από την ενθρόνισή του να σημαδευτούν από αυτό το γεγονός, εξέπεμψε μηνύματα αγάπης και πίστης. Σε μια συγκινητική κίνηση ευλόγησε τα ιερά κειμήλια, που είχαν ανακτηθεί από τα ερείπια στο σημείο της τραγωδίας. Άναψε το καντήλι και έξι μυροφόρες μετέφεραν το Ιερό Φως με τα διασωθέντα κειμήλια στον νέο ναό.

Στην τελετή έδωσαν το “παρών” επιφανή στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, παράγοντες της αμερικανικής πολιτικής ζωής, συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και πλήθος απλών πολιτών.

Για την ανέγερση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, που πέρασε από πολλές περιπέτειες, χρειάστηκε να δαπανηθούν 85 εκατ. δολάρια που συγκεντρώθηκαν από δωρεές. Ο ναός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και υπολογίζεται να είναι έτοιμος να υποδεχθεί προσκυνητές για τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας το 2022.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.