Νέα Υόρκη: Σεφ δίνει συνταγές για τηγανητή αράχνη και τριζόνια με τυρί

Την συμβουλή να βάλουν όλοι τα έντομα στην διατροφή τους δίνει ο σεφ από την Νέα Υόρκη, Γιόσεφ Γιουν.

Ε.Ε: “Ναι” στα έντομα προς… κατανάλωση – Πότε αναμένεται να φτάσουν στα πιάτα των Ευρωπαίων

Ο σεφ είναι επικεφαλής του οργανισμού «Έντομα του Μπρούκλιν», που έχει ως στόχο να προωθήσει την διατροφή με έντομα. «Λατρεύω τα έντομα. Το γεγονός ότι είναι τόσο διαφορετικά, το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά είδη εντόμων, το γεγονός ότι βασιζόμαστε τόσο πολύ στα έντομα για το δικό μας οικοσύστημα και βιοποικιλότητα είναι απολύτως συναρπαστικό», είπε στο CNN ο Γιόσεφ Γιουν.

Ακρίδες με σπαράγγια

Η δουλειά του, όπως εξήγησε, είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν να μαγειρεύουν τα έντομα και να πειραματιστούν με διάφορες γεύσεις. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.100 διαφορετικά είδη εντόμων που μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο.

Μπέργκερ με μπιφτέκι από έντομα: Τι οραματίζεται η Κομισιόν για το 2030 σύμφωνα με το Politico
Τριζόνια με λαχανικά

Στο μενού που προτείνει ο Γιουν μπορεί κανείς να βρει ταραντούλα με μοβ πουρέ πατάτας αλλά και λαχανικά με τυρί και τριζόνια. «Όταν οι άνθρωποι με ρωτούν πώς πρέπει να ενσωματώσουν τα τριζόνια ή τα έντομα στο φαγητό τους, ένας από τους αγαπημένους τρόπους που μου αρέσει να το κάνω είναι απλώς με τα αγαπημένα μου φαγητά», ανέφερε ο σεφ.

Σκορπιός με ρύζι

Και συνέχισε: «Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε να φτιάξετε ένα νέο πιάτο με ένα νέο συστατικό. (…) Μου αρέσει να προσθέτω τριζόνια στα μακαρόνια με το τυρί μου. Μπορείτε να προσθέσετε τη σκόνη τριζονιών κρίκετ στη σάλτσα τυριού».

Γουακαμόλε μαύρα μυρμήγκια

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, το 2013 υπολογίζεται ότι 2 δις. άνθρωποι έτρωγαν έντομα συχνά. Ωστόσο η έκθεση σημειώνει ότι στις χώρες της Δύσης η κατανάλωση εντόμων σχετίζεται με αισθήματα αηδίας και αποστροφής. Η οργάνωση υπολογίζει ότι μέχρι το 2050 στην Γη θα ζουν 9 δισ. άνθρωποι και η παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να διπλασιαστεί. Γι’ αυτό και μία από τις λύσεις που προκρίνονται είναι τα έντομα, καθώς η εκτροφή τους είναι πιο εύκολη. Για παράδειγμα τα τριζόνια χρειάζονται έξι φορές λιγότερη τροφή από τις αγελάδες και τέσσερις φορές λιγότερη τροφή από τα πρόβατα.

Τριζόνια με αυγό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ