Νέα Υόρκη: Πέθανε πεντάχρονο παιδί – Είχε συμπτώματα της νόσου Καβασάκι – ΦΩΤΟ

Έρευνα διεξάγεται για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου ενός πεντάχρονου παιδιού στη Νέα Υόρκη, καθώς το παιδί πέθανε από φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Καβασάκι, η οποία πιθανόν συνδέεται με τον κορονοϊό όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν πλέον 73 περιπτώσεις παιδιών με τέτοια συμπτώματα που έχουν καταγραφεί στην Πολιτεία, όπου η επιδημία υποχωρεί.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρκετές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν αυτά τα συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι. Η σχέση με την Covid-19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες τη θεωρούν πιθανή.

Ο Άντριου Κουόμο είπε, επίσης, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύτηκαν σε όλη τη Νέα Υόρκη έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς η πλέον πληγείσα Πολιτεία από την πανδημία βρήκε πώς να “ελέγξει το θηρίο”. Ο Κουόμο είπε ότι οι νοσηλείες μειώθηκαν στις 8.196 την Πέμπτη, από 8.665 που ήταν την Τετάρτη. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο νοσηλείας για την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, από τις 27 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ