Νέα τραγωδία στη Συρία

Νέα τραγωδία στη Συρία

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά, από βομβαρδισμό που σημειώθηκε σήμερα σε ένα χωριό, στη βόρεια Συρία…

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, “τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό στο χωριό Καχτανιγιέ, στην επαρχία Ράκα”.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε το παρατηρητήριο, τα θύματα του βομβαρδισμού είναι όλα χωρικοί. “Για να είμαστε σαφείς: δεν υπάρχει Μέτωπο Αλ Νόσρα, ούτε οργανωμένες ανταρτικές ομάδες σε αυτόν τον τομέα, πρόκειται μόνον για χωρικούς”, σημείωσε ο διευθυντής του παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Παράλληλα, ακτιβιστές του ειδησιογραφικού δικτύου της Ράκα, Raqa News Network, στη σελίδα τους στο facebook, διευκρίνισαν, ότι “δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Καχτανιγιέ, μεταξύ των οποίων μια ολόκληρη οικογένεια. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με μοτοσικλέτες, καθώς στο χωριό δεν υπήρχαν αυτοκίνητα που να είχαν βενζίνη για να μπορέσουν να μεταφερθούν με αυτά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ