Νέα συνάντηση Ομπάμα – Δαλάι Λάμα, οργή στην Κίνα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί την Τετάρτη τον Δαλάι Λάμα στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει για άλλη μια φορά την οργή της Κίνας.

Η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, που δεν θα γίνει στο Οβάλ Γραφείο, αλλά στο Δωμάτιο των Χαρτών, δεν θα είναι ανοικτή για τον Τύπο, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στις 10:15 τοπική ώρα (17:15 ώρα Ελλάδας).

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Δαλάι Λάμα έχουν συναντηθεί επανειλημμένα, όπως τον Φεβρουάριο του 2014, όταν ο Λευκός Οίκος είχε φροντίσει να υπογραμμίσει ότι δεν απέδιδε ιδιότητα πολιτικού στον θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ.

Παρά τη φροντίδα για τις διατυπώσεις από μέρους της Ουάσινγκτον, το Πεκίνο είχε τότε καταγγείλει αμέσως μια «κατάφωρη επέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Το Πεκίνο θεωρεί τον Δαλάι Λάμα επικίνδυνο αυτονομιστή.

Έχοντας επίσημα αποσυρθεί από την πολιτική δράση, ο Δαλάι Λάμα καλεί πλέον να παραχωρηθεί μάλλον μεγαλύτερη αυτονομία στο Θιβέτ, παρά ανεξαρτησία.

Στις αρχές του 2015 στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Ομπάμα είχε αναφερθεί στον Δαλάι Λάμα, τον οποίο χαρακτήρισε «φίλο», «ισχυρό παράδειγμα» και «πηγή έμπνευσης που μας ενθαρρύνει να μιλάμε υπέρ της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων», σε μια ομιλία που εκφώνησε παρόντος του θρησκευτικού ηγέτη, αν και δεν είχε υπάρξει επίσημη διμερής συνάντηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δαλάι Λάμα στη FAZ: Η Γερμανία δεν μπορεί να γίνει αραβική χώρα

Πάει την Πέμπτη στο Ορλάντο ο Ομπάμα – Συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο για τα θύματα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.