Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα πάρουμε την άδεια της Ελλάδας για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά – ΒΙΝΤΕΟ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στις γεωτρήσεις που θέλει να πραγματοποιήσει στη Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT, αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις προστριβές με την Ελλάδα, και έστειλε μήνυμα πως η «Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος στα θαλάσσια σύνορα κάλεσε την Ελλάδα να «μάθει καλύτερα» ποια είναι η δυναμική της χώρας και πού είναι τα όριά της σε σχέση με την Τουρκία, τονίζοντας πως η χώρα του δραστηριοποιείται μόνο σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. «Δεν είχαμε σεισμικά ερευνητικά πλοία, ούτε γεωτρήσεις. Τώρα έχουμε τρεις γεωτρήσεις και δύο σεισμικά ερευνητικά σκάφη» ανέφερε.

«Επιτίθενται στα τζαμιά μας, τους προειδοποιούμε και δεν μας ακούνε» είπε αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ελλάδας αναφορικά με τις επιδιώξεις του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί.

«Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε δεν θα την μετατρέψετε σε τζαμί. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;» σημείωσε. «Αυτοί θα το αποφασίσουν. Δεν θα πάρουμε την άδεια από εσάς. Ως κράτος δικαίου, περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την απόφαση, θα πράξουμε αναλόγως» κατέληξε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.