Νέα μαρτυρία σοκ εναντίον της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου: “Έβαλε το χέρι της μέσα μου χωρίς να με ρωτήσει”

Μία νέα μαρτυρία που προκαλεί σοκ εναντίον της ελληνικής καταγωγής υφυπουργού του Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, είδε το φως της δημοσιότητας.

Πρώην ασθενής της την κατηγορεί για βιασμό και αφηγήθηκε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «RTL» την τραυματική της εμπειρία

Το ψευδώνυμο της είναι Λουσί και πάσχει από ενδομητρίωση. Η πρώην ασθενής της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, κατηγορεί ότι η τελευταία όχι μόνο τη βίασε στη διάρκεια ιατρικής εξέτασης το 2018 αλλά και ο τρόπος που της συμπεριφέρθηκε ήταν σκληρός.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «BFMTV», η Λουσί επισκέφθηκε τη γυναικολόγο πριν από τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο Bégin στο Saint-Mandé. Η Ζαχαροπούλου είχε αργήσει στο ραντεβού και μόλις έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ντυμένη με αθλητικά ρούχα.

Όπως αναφέρει η Λούσι «χωρίς να με κοιτάξει στα μάτια, μου ζητάει να ξαπλώσω. Μετά χωρίς να μου πει, τίποτα έβαλε το χέρι της μέσα μου. Ένιωσα σαν μια γροθιά να με σπρώχνει, πονούσα πολύ αλλά δεν έκλαψα ούτε φώναξα». «Τότε ήταν που μου είπε: ”Κανονικά θα έπρεπε να ουρλιάζετε. Θα έπρεπε να πονάτε”. Με πίεζε, με πονούσε πολύ. Μετά κάθισα κανονικά στην ιατρική καρέκλα. Τόλμησα να ρωτήσω αν ήταν αλήθεια ότι ήμουν στείρα. Μετά είδε το ιατρικό μου φάκελο και μου είπε: Μα καημένη μου, δεν καταλάβατε τίποτα, δεν θα κάνετε παιδιά, είστε στείρα». Όταν άρχισα να κλαίω, με ρώτησε: ”Γιατί κλαίτε, δεν βλέπω το λόγο”».

Η Λουσί δεν έχει καταθέσει προς το παρόν μήνυση σε βάρος της 46χρονης υφυπουργού Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν.

Οι δύο καταγγελίες

Διεξαγωγή έρευνας κατά της ελληνικής καταγωγής υφυπουργού του Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου μετά από δύο καταγγελίες για βιασμό, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου.
Δυο γυναίκες καταγγέλλουν γυναικολογικούς βιασμούς, δηλαδή διεισδύσεις που έγιναν χωρίς τη συγκατάθεσή τους κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Marianne.  “Δύο καταγγελίες για βιασμό κατά της υφυπουργού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου” είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του περιοδικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη καταγγελία υποβλήθηκε στις 25 Μαΐου και η δεύτερη στις 16 Ιουνίου.  Για την πρώτη καταγγελία η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε στο περιοδικό ότι δύο ημέρες αργότερα ξεκίνησε έρευνα για να «διαπιστωθεί εάν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής ενός ποινικού χαρακτηρισμού». Οι έρευνες ανατέθηκαν στην υπηρεσία για την καταστολή της παραβατικότητας κατά προσώπου (BRDP).
Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του περιοδικού, τις οποίες επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Παρισιού, μια δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Πηγή που γνωρίζει το θέμα προσθέτει ότι τα υποτιθέμενα γεγονότα έλαβαν χώρα επίσης «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε μια ενήλικη γυναίκα.
H νέα υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών ήταν γιατρός στα νοσοκομεία Trousseau και Tenon στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Darai, ο οποίος είναι ο ίδιος αντικείμενο δικαστικής έρευνας, κατηγορούμενος για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ