Νέα κρούσματα του MERS στη Ν. Κορέα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε τρία νέα κρούσματα του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής), επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού αυτού τις τελευταίες ημέρες.

Οι δύο εκ των προσβληθέντων ανήκουν στο προσωπικό υγείας, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας, επισημαίνοντας ότι με τα τρία νέα κρούσματα ανεβαίνει σε 169 ο συνολικός αριθμός τους στην χώρα.

Όσον αφορά τα δύο νέα κρούσματα μεταξύ του προσωπικού υγείας, το υπουργείο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για έναν γιατρό που είχε αναλάβει έναν ασθενή με MERS στο ιατρικό κέντρο Samsung στην Σεούλ, το οποίο θεωρείται ως το επίκεντρο του πρόσφατου ξεσπάσματος της ασθένειας στην χώρα, καθώς περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από MERS στο νοσοκομειακό αυτό κέντρο. Το άλλο κρούσμα αφορά έναν νοσηλευτή σε άλλο νοσοκομείο της Σεούλ, ο οποίος είχε φροντίσει έναν ασθενή που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο αριθμός των θανάτων παραμένει ο ίδιος. Συνολικά 25 άνθρωποι έχουν πεθάνει μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του κορονοϊού αυτού στην χώρα.

Συνολικά 43 άνθρωποι έχουν αναρρώσει επίσης μέχρι σήμερα από τον κορονοϊό και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, από τους οποίους οι 7 μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Μείωση διαπιστώθηκε επίσης στον αριθμό των ανθρώπων που τίθεται σε καραντίνα στην χώρα, οι οποίοι έπεσαν σε 4.035 το Σάββατο έναντι περισσότερων από 6.700 την Τετάρτη.

Χθες η Σεούλ είχε ανακοινώσει ότι δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα του MERS, το οποίο έδειχνε μια σαφή νίκη της Σεούλ όσον αφορά την αντιμετώπιση του πρόσφατου ξεσπάσματος του κορονοϊού αυτού τον περασμένο Μάιο στην χώρα.

Η Μάργκαρετ Τσαν, διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε την Πέμπτη ότι η Νότια Κορέα βρίσκεται πλέον “σε πολύ καλό δρόμο” για την καταπολέμηση της νόσου.

Διαβάστε επίσης

“Υποχωρεί” ο MERS στη Νότια Κορέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ