Εξελίξεις στην υπόθεση του “φορτηγού της φρίκης” – Στα ίχνη δεύτερου οδηγού η βελγική αστυνομία

Αποκαλυπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας έχει η βελγική αστυνομία όπου καταγράφεται άλλος οδηγός από τον 25χρονο Βορειοϊρλανδό που έχει συλληφθεί, να οδηγεί το “φορτηγό της φρίκης”, αυτό όπου στο ψυγείο του βρέθηκαν παγωμένοι μέχρι θανάτου 39 μετανάστες. Ο ίδιος καταγράφεται δέκα φορές σε περιοχή του βελγικού λιμανιού Zeebrugge.

Σε χθεσινό δημοσίευμα της Daily Mail, αναφερόταν πως από τα δεδομένα του GPS του κοντέινερ φαινόταν πως το φορτηγό σταμάτησε στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Καλαί και της Δουνκέρκης στη Γαλλία, στα τρία ταξίδια που έκανε πριν κατευθυνθεί στο βελγικό λιμάνι, με τα νέα δεδομένα να αυξάνουν τις υποψίες πως το κοντέινερ μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί από διακινητές πολλές φορές πριν επιβιβαστούν σε αυτό οι 39 μετανάστες.

Σε νέο δημοσίευμα της Daily Mail, σημειώνεται πως το φορτηγό έχει καταγραφεί από τις κάμερες στο λιμάνι να διέρχεται από την είσοδο ασφαλείας. O τερματικός λιμενικός σταθμός ανήκει στην εταιρεία C.RO που έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, και αυτή φέρεται να έδωσε το υλικό στην αστυνομία, μία εξέλιξη που μπορεί να αποκαλύψει ποιος ήταν αυτός που μετέφερε τους μετανάστες στο ηπειρωτικό τμήμα του τραγικού ταξιδιού τους.

Ήδη υπό κράτηση είναι ο 25χρονος οδηγός Μο Ρόμπινσον ως ύποπτος φόνου. Χθες, εκδόθηκε ένταλμα περαιτέρω κράτησης και έτσι η έρευνα συνεχίζεται. Επίσης, χθες Παρασκευή συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες του φορτηγού, στο σπίτι τους στο Τσεσάιρ της Βρετανίας ενώ το βράδυ χειροπέδες πέρασε η βρετανική αστυνομία σε τέταρτο άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Το μοιραίο φορτηγό έφθασε στο Zeebrugge στις 14.49 προτού επιβιβαστεί σε φέρι που το μετέφερε στο Έσεξ στη 1 το ξημέρωμα της Τετάρτης. Εκεί ανέλαβε ο Μο Ρόμπινσον ο οποίος και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τους “Times”, η αστυνομία επικεντρώνει την προσοχή της στον οδηγό που παρέδωσε το κοντέινερ στο βελγικό λιμάνι και ενδέχεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας να οδηγήσει στην ταυτοποίησή του. Η γερμανόφωνη εφημερίδα Het Nieuwsblad επικαλείται τις δηλώσεις Βέλγου αξιωματούχου: “Ελπίζουμε να τον πιάσουμε σύντομα. Το φορτηγό του κατεγράφη 10 φορές στο λιμάνι”.

Ο οδηγός που μετέφερε το φορτηγό εικάζεται πως δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο, δεν έδωσε ταυτότητα ούτε παρείχε φορτωτική στο λιμάνι. Επισημαίνεται ότι η φορτωτική είναι ένα έγγραφο που λαμβάνεται από μεταφορείς και δείχνει τη σύμβασή τους με τη ναυτιλιακή εταιρεία με την οποία έχουν συνάψει συμφωνία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ