Νέα έκκληση Ερντογάν στους Τούρκους πολίτες: Φέρτε χρυσό και συνάλλαγμα στις τράπεζες

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να στηρίξουν την οικονομία της χώρας τους καταθέτοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες.

“Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς τους συμπολίτες μου να καταθέσουν στις τράπεζες το συνάλλαγμα και τον χρυσό που έχουν στα σπίτια τους… Όμως εγώ ζητώ να εντάξουν την περιουσία τους στην οικονομία και τους δείχνω το δρόμο να κερδίσουν oι ίδιοι και η χώρα, στη βάση του win-win”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Απευθύνω έκκληση σε όλους τους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Τουρκία. Όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας αποκομίζουν τους καρπούς, τα αυξανόμενα κέρδη. Όσοι επενδύσουν σήμερα θα βγουν σύντομα κερδισμένοι”, πρόσθεσε ο Ερντογάν

Σημειώνεται πως εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην οικονομία της Τουρκίας, πολλοί είναι οι πολίτες, ιδιαίτερα στα ανατολικά της χώρας, που επιλέγουν να κρατούν μετρητά και χρυσό στο σπίτι τους.

Τα ξημερώματα δημοσιεύτηκε διάταγμα για την απομάκρυνση και του υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας μετά και την αλλαγή του διοικητή της τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει αλλάξει τέσσερις διοικητές σε διάστημα μερικών μηνών.

Πηγή πληροφοριών: reuters, sabah.com.tr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ