Νέα δράμα στην Λιβύη – Βομβιστής σκότωσε τέσσερα μέλη του εθνικού στρατού στην Ντέρνα

Τέσσερα μέλη των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στον εθνικό στρατό της Λιβύης σκοτώθηκαν στην πόλη Ντέρνα, όταν βομβιστής-καμικάζι που επέβαινε σε αυτοκίνητο τους πλησίασε κρατώντας μια λευκή σημαία.

Ο Άχμεντ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, εξήγησε ότι ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν παγιδευμένο το λευκό Chevrolet όταν έφθασε πλάι στους στρατιώτες, αφού τους πλησίασε στο κέντρο της Ντέρνας φωνάζοντας πως ήθελε να φύγει από την εμπόλεμη ζώνη.

Ο στρατός της Λιβύης διεξάγει επιχειρήσεις για να καταλάβει τη Ντέρνα, την τελευταία πόλη της ανατολικής Λιβύης που παραμένει εκτός ελέγχου του, από τον περασμένο μήνα. Είναι αντιμέτωπος με ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις.

«Η κύρια μάχη έχει τελειώσει» και πλέον «διεξάγουμε επιχειρήσεις σε θύλακες (αντίστασης) σε μια περιοχή έκτασης περίπου ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου», δήλωσε ο Μισμάρι σε λιβυκό τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με κατοίκους, η υδροδότηση και η λειτουργία του δικτύου αερίου έχουν αποκατασταθεί στα τμήματα της πόλης που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του ο εθνικός στρατός. Ο εφοδιασμός της πόλης με νερό, τρόφιμα, ηλεκτρισμό, φάρμακα και άλλο υλικό είχε διακοπεί όταν άρχισε η έφοδος των δυνάμεων του Χάφταρ.

Ο ΟΗΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα ανησυχία για τις συνέπειες που θα έχουν οι εχθροπραξίες στον άμαχο πληθυσμό της πόλης. Στη Ντέρνα υπολογίζεται πως ζουν περίπου 125.000 άνθρωποι.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ