Νέα διαρροή μολυσμένου νερού στη Φουκουσίμα

Νέα διαρροή μολυσμένου νερού στη Φουκουσίμα 

 

Η εταιρία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε σήμερα μια νέα διαρροή μολυσμένων υδάτων στο έδαφος γύρω από υπόγεια δεξαμενή εξαντλημένων καυσίμων, υποβαθμίζοντας όμως τις επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Η Tepco ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι περίπου 120 τόνοι μολυσμένων υδάτων είχαν διαρρεύσει από μια εκ των επτά δεξαμενών που διαθέτει το εργοστάσιο, η οποία απέχει περίπου 800 μέτρα από την θάλασσα.

 Ραδιενεργές ουσίες εντοπίστηκαν στο νερό που είχε συγκεντρωθεί στο έδαφος γύρω από την δεξαμενή και την εξωτερική της επίστρωση, όμως η Tepco έκρινε πως είναι ελάχιστα πιθανό το μολυσμένο νερό να φτάσει τη θάλασσα.

Σύμφωνα με την εταιρία, ραδιενεργά στοιχεία ανιχνεύτηκαν γύρω και από δεύτερη δεξαμενή. “Μια πολύ μικρή ποσότητα νερού διέρρευσε από την δεξαμενή αν και δεν εντοπίσαμε μείωση του επιπέδου του νερού στο εσωτερικό της”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Tepco.

Τα ατυχήματα πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες εβδομάδες στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι το οποίο επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου 2011. Η κατάσταση στο εργοστάσιο θεωρείται πως έχει σταθεροποιηθεί από τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, όμως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις παραμένουν ιδιαίτερα ευάλωτες ειδικά σε περίπτωση νέου σεισμού ή τσουνάμι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ