Να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ζητά o Ασάνζ

Ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο ότι δεν θέλει να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να δικαστεί. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος απομακρύνθηκε με τη βία από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου, και έχουν απαγγείλει σε βάρος του κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την παρέμβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

“Δεν επιθυμώ να παραδοθώ για την έκδοσή μου λόγω της δημοσιογραφικής δουλειάς που έκανα, η οποία κέρδισε πολλά βραβεία και προστάτευσε πολλούς ανθρώπους”, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Ασάνζ, ο οποίος εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή,

Η υπόθεση διακόπηκε έως τις 30 Μαΐου. Η πλήρης διαδικασία έκδοσης θα διαρκέσει μερικούς μήνες, έγινε γνωστό στο δικαστήριο.

Ο Ασάνζ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 εβδομάδων από βρετανικό δικαστήριο χθες Τετάρτη επειδή παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του όταν κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου παρέμεινε για επτά χρόνια μέχρι που η αστυνομία τον έβγαλε από εκεί τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ/ BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ