“Να αρθούν οι παρεμποδίσεις της ευρωπαϊκής προοπτικής των Σκοπίων”

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε διάγγελμα του, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» στο Κουμάνοβο από ένοπλες ομάδες και εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να μην επιτρέψει την ανάφλεξη των εντάσεων.

Παράλληλα, ο κ.Ιβάνοφ εκτίμησε ότι η στασιμότητα όσον αφορά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία της χώρας του προκαλεί «σοβαρή απογοήτευση» στον πληθυσμό και ζήτησε εκ νέου από την Διεθνή Κοινότητα «να άρει τις παρεμποδίσεις» όσον αφορά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική των Σκοπίων.

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας των Σκοπίων, πέραν του κ.Ιβάνοφ, συμμετείχαν ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής και οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών των Σκοπίων. Σε αυτήν παρέστη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, αν και όπως δήλωσε αυτό δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση αναγνωρίζει τον κ.Ιβάνοφ ως πρόεδρο της χώρας.

Αντιθέτως, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι,, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση των Σκοπίων και ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DPA, Μέντουχ Θάτσι, αν και εκλήθησαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας δεν προσήλθαν, παρά απέστειλαν εκπροσώπους τους.

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις συγκρούσεις στα Σκόπια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ