Μουσείο τα πεζοδρόμια: «Μπαλώνουν» τις λακκούβες με έργα τέχνης

Μία λύση που σίγουρα θα ομόρφυνε και θα έλυνε σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα με τις λακκούβες στην Ελλάδα βρήκε ένας διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου στις ΗΠΑ. Με πολύχρωμα ψηφιδωτά αποφάσισε να ομορφύνει ρωγμές και λακκούβες στα πεζοδρόμια του Σικάγου ο καλλιτέχνης δρόμου Jim Bachor. Η τελευταία του παρέμβαση, με την επωνυμία «Master Pieces», είναι αναπαραστάσεις αριστουργημάτων που ανήκουν στη συλλογή του φημισμένου Art Institute of Chicago.

Ψηφιδωτά σε λακούβες

Ψηφιδωτά σε λακκούβες

Μιλώντας στο My Modern Met για την πηγή έμπνευσης της σειράς, εξήγησε: «Έχει να κάνει με την αντιπαράθεση. Ενίοτε, όταν ξεκινάω μια νέα σειρά έργων τέχνης σε λακκούβες μου αρέσει να αντιδιαστέλλω θέματα για διανοούμενους με τέχνη σε λακκούβες για ακαλλιέργητους (όπως η σειρά μου με μοτίβα φιρμών σαν την Burberry και την Gucci). Η σειρά “Master Pieces” κάνει το ίδιο, παίρνοντας λεπτομέρειες από διάσημα, εμβληματικά έργα τέχνης από τη συλλογή του Art Institute of Chicago και τοποθετώντας τις στον βρώμικο δρόμο».

Ψηφιδωτά σε λακκούβες

Ψηφιδωτά σε λακκούβες

Κάποια από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα αυτής της σειράς είναι λεπτομέρειες από τον πίνακα «Nighthawks» του Edward Hopper, από τον περίφημο πίνακα «American Gothic» του Grant Wood – από πολλούς θεωρείται ως η επιτομή της αμερικανικότητας – και από το γνωστό σχεδόν σε όλους «Υπνοδωμάτιο» του Vincent van Gogh. Στη σειρά περιλαμβάνεται ένα ψηφιδωτό με κείμενο το οποίο λέει: «Το Art Institute of Chicago θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει αυτή την τέχνη».

Ψηφιδωτά σε λακκούβες

Ψηφιδωτά σε λακκούβες

Βλέποντας τις παραπάνω εικόνες, ίσως λοιπόν και κάποιος από τους πολλούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα εμπνευσθεί και προχωρήσει σε παρόμοια κίνηση που σίγουρα θα ομορφύνει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα ενισχύσει την ασφάλεια των πεζών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ