Μόσχα: Εικασίες Ζάεφ ότι Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν ταραχές – Διαδίδει τη «Ρωσοφοβία»

Σε ανακοίνωση της, η Πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια χαρακτηρίζει εικασίες τις δηλώσεις Ζάεφ , που αποσκοπούν στη διάδοση της «Ρωσοφοβίας».

«Πιστεύουμε ότι τέτοιες δηλώσεις αποτελούν εικασίες παρόμοιες με τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Υπουργού Άμυνας, Radmila Sekerinska, που αποσκοπούν στη διάδοση της “Ρωσοφοβίας”, η οποία γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτή από τους δυτικούς εταίρους της Μακεδονίας, ως ένα εργαλείο επίτευξης των δικών της εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών στόχων. Στο πλαίσιο αυτό, η ειλικρίνεια των προσπαθειών της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την οικοδόμηση φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι αμφισβητήσιμη», αναφέρει η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια.

Επιπλέον, ζητούν από τις Σκοπιανές Αρχές τη διερεύνηση των ισχυρισμών.

«Αναμένουμε ότι η πλευρά της Μακεδονίας μέσα στο νομικό πλαίσιο της χώρας και της διεθνούς πρακτικής θα διεξάγει λεπτομερή και αντικειμενική έρευνα των ισχυρισμών που αναφέρουν μέλη της Κυβέρνησης της και θα παρουσιάσουν στους πολίτες πραγματικά γεγονότα και όχι κατασκευασμένα» σημειώνεται χαρακτηριστικά..

Η Ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για «αντιπαραγωγικές και ανεύθυνες προσπάθειες» που έχουν στόχο να εκφοβίσουν τους πολίτες με μια «πλασματική ρωσική απειλή».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.