Μοσκοβισί:Γαλλία-Ιταλία έχουν κοινό πρόταγμα

Μοσκοβισί:Γαλλία-Ιταλία έχουν κοινό πρόταγμα

 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι η Γαλλία και η Ιταλία έχουν ένα «κοινό πρόταγμα», δηλαδή «να εξέλθουν από την κρίση και να αντιμετωπίσουν την ανεργία, ιδίως των νέων».

«Έχουμε τώρα μια κοινή επιτακτική ανάγκη και αυτή η κοινή επιτακτική ανάγκη είναι να βγούμε από την κρίση και να επιτύχουμε η ανάπτυξη να τεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών πολιτικών και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, ιδίως των νέων», δήλωσε ο Μοσκοβισί στον Τύπο, επαναλαμβάνοντας τρεις φορές τη λέξη «ανάπτυξη» για να τονίσει τη σημασία της.

«Είναι για εσάς προτεραιότητα, όπως είναι και για εμάς προτεραιότητα. Υπάρχει ανάμεσά μας μια μακρά παράδοση συνεργασίας που θα συνεχιστεί», είπε ο Γάλλος υπουργός μετά τη συνομιλία του με τον Ιταλό ομόλογό του Φαμπρίτσιο Σακομάνι και πρόσθεσε: «Έχουμε μια κοινή επιδίωξη, να βρούμε στην Ευρώπη τη σωστή ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής προσαρμογής, που πραγματοποιείται σε καλό ρυθμό, της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών και της ανάπτυξης».

Ο Γάλλος υπουργός εκθείασε τη νέα ιταλική κυβέρνηση υπό τον Ενρίκο Λέτα, σημειώνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να επισκέπτομαι τη νέα ιταλική κυβέρνηση για να υπογραμμίσω τη σημασία και την ποιότητα της σχέσης μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας. Είμαστε πολύ σημαντικοί οικονομικοί εταίροι».

«Είμαστε, επίσης, πολιτικοί εταίροι πρωταρχικής σημασίας και αυτό που θα ήθελα να κάνω αρχίζοντας είναι να χαιρετίσω τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης του φίλου μου Ενρίκο Λέτα για τον επαναπροσανατολισμό του προς την έξοδο από την κρίση, για τον προσδιορισμό των λύσεων που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε στην Ευρώπη ανάπτυξη και απασχόληση», τόνισε ο Μοσκοβισί.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων για να προετοιμάσουμε από κοινού το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Ιουνίου, για να ενισχύσουμε το οπλοστάσιο μας στον αγώνα κατά της ανεργίας, ιδίως για τον προσδιορισμό των δράσεων για την ανεργία των νέων», συνέχισε ο Μοσκοβισί.

«Το μήνυμα είναι απλό, τώρα όπως και στο παρελθόν, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν μια εξαιρετικά συγκλίνουσα προσέγγιση στα προβλήματα της Ευρώπης, για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και για τη ζώνη του ευρώ», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK