Μοναχικά γενέθλια για τη βασίλισσα Ελισάβετ – Κλείνει τα 95 λίγες ημέρες μετά την κηδεία του Φίλιππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ γίνεται 95 ετών σήμερα, λίγες ημέρες μετά την κηδεία του αγαπημένου της συζύγου πρίγκιπα Φίλιππου. Θα περάσει τα πρώτα της γενέθλια χωρίς αυτόν έπειτα από 73 χρόνια.

Η Ελισάβετ θα περάσει την ημέρα του στο Κάστρο του Ουίνδσορ με το προσωπικό και όσους βρίσκονται στη “φυσαλίδα” της λόγω της πανδημίας. Οι εορτασμοί θα είναι μια υποτονική υπόθεση φέτος χωρίς παραδοσιακούς χαιρετισμούς όπλων, καθώς η βασίλισσα παραμένει στο πένθος για τον σύζυγό της.

Η βασίλισσα αποχαιρέτισε μόνη της στην εκκλησία τον Φίλιππο, φορώντας μάσκα και σε απόσταση από όλους τους άλλους. Οι εικόνες σόκαραν τους Βρετανούς, που είδαν τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της.

Η σημερινή ημέρα αναμένεται να φέρει περισσότερη θλίψη στην Ελισάβετ, καθώς θα κάνει ακόμα πιο έντονη την απουσία του. Ο Μπόρις Τζόνσον έστειλε τις ευχές του: “θα ήθελα να στείλω της θερμές μου ευχές στη Βασίλισσα για τα 95α γενέθλιά της. Πάντα είχα την μεγαλύτερη εκτίμηση για εκείνην και τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στο έθνος μας. Είμαι περήφανος να την υπηρετώ ως Πρωθυπουργός της”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ