Μοιραία λάθη από τον πιλότο που κόστισαν τη ζωή του Εμιλιάνο Σάλα – ΦΩΤΟ

Ο πιλότος που ανέλαβε να φέρει τον Εμιλιάνο Σάλα από τη Ναντ στην Κάρντιφ υπέπεσε σε σωρεία λαθών που τελικά στοίχισαν και τη ζωή του Αργεντινού άσου.

Όπως αποκαλύπτεται σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα ο Ντέιβιντ Ίμποτσον δεν είχε καν άδεια να πιλοτάρει επιβατηγά αεροσκάφη, ενώ πριν από την απογείωση έκανε αρκετά λάθη που απέβησαν μοιραία.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από το έγγραφο που αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος του αργεντίνικου Fox Sports, Κρίστιαν Μάρτιν, ο Ίμποτσον είχε άδεια πιλότου για ιδιωτική πτήση, όχι εμπορική, και δεν είχε τα προσόντα να πιλοτάρει σε κακές καιρικές συνθήκες. Στην άδειά του σημειώνεται ότι μπορούσε να πετά μόνο τη νύχτα και όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν, σε καθαρό ουρανό και χωρίς ίχνος κακοκαιρίας. Ωστόσο, στο Κανάλι της Μάγχης έπεσε σε θύελλα και εικάζεται ότι τα όργανα πάγωσαν, προτού το αεροσκάφος συντριβεί. Ο Ίμποτσον δεν είχε την εμπειρία να χειριστεί το αεροπλάνο σ’ αυτήν την κατάσταση και αυτό απέβη μοιραίο και για τους δύο επιβαίνοντες.

Το πόρισμα της έρευνας από την αρμόδια υπηρεσία αεροπορικών δυστυχημάτων αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των επόμενων ωρών.

Ο Ίμποτσον έκανε και πολλά βασικά λάθη ακόμη πριν από την απογείωση. Στην αίτηση που συμπλήρωσε για την άδεια πτήσης αναγράφει λάθος τον κωδικό N246DB αντί του σωστού N264DB. Επίσης, χρησιμοποίησε λανθασμένο πτητικό πρόγραμμα VFR αντί του IFR, όπως ήταν τα δικά του προσόντα. Ο Ίμποτσον στην ουσία αμέλησε να πετάξει με τη βοήθεια των οργάνων, που είναι βασικό για να πετάξει ανάμεσα στα σύννεφα όταν δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα. Εκείνο το βράδυ της μοιραίας πτήσης η νύχτα ήταν νεφώδης και επικρατούσε παγωνιά πάνω από το Κανάλι της Μάγχης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ