Μιχελάκης: Στα όριά του ο λαός

Μιχελάκης: Στα όριά του ο λαός

Στα οφέλη από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τη Γερμανία στα θέματα ενσωμάτωσης μεταναστών και αντιμετώπισης νεοφασιστικών και εξτρεμιστικών μορφωμάτων, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του προς τη βαυαρική τηλεόραση, στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη.

«Οι δήμοι μπορούν να επωφεληθούν από τη μεταφορά τεχνογνωσίας και στα θέματα της ενσωμάτωσης των μεταναστών και της αντιμετώπισης των νεοφασιστικών, ριζοσπαστικών και εξτρεμιστικών μορφωμάτων, που αυτή τη στιγμή εξαπλώνονται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Στο ίδιο ρεπορτάζ προβλήθηκε απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού στη Συνέλευση, όπου ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να λάβει τέλος η πολιτική λιτότητας, καθώς, όπως είπε, ο λαός έχει φτάσει στα όριά του, ενώ η οικονομία δεν αντέχει μία ακόμη χρονιά με περικοπές μισθών και συντάξεων.

Στο αφιέρωμά της, η βαυαρική τηλεόραση ανέφερε ότι περίπου 400 δήμαρχοι και επιχειρηματίες των δύο χωρών συναντήθηκαν με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας, σε τομείς που ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, όπως φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ