Μισθό 900 ευρώ έπαιρνε ο πρόεδρος της Κίνας

Αύξηση στον μισθό των κυβερνητικών υπαλλήλων, ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία, θα πραγματοποιήσει η Κίνα, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ανεβάζοντας τον μισθό του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και άλλων έξι μελών της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος κατά 62%. Η τελευταία αύξηση των μισθών των κυβερνητικών υπαλλήλων στην Κίνα έλαβε χώρα το 2006.

Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, η επίσημη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλειας, ορίζοντας τον μισθό του κ. Σι στις 11.385 γουάν (1.584 ευρώ) από τις 7.020 γουάν (περίπου 900 ευρώ) που λαμβάνει σήμερα.

Χαμηλότερα στην πυραμίδα της κυβερνητικής ιεραρχίας, οι κατώτατοι κυβερνητικοί υπάλληλοι θα δουν τον μισθό τους να διπλασιάζεται και να φτάνει τα 1.320 γουάν (189 ευρώ). Μεγάλος αριθμός κυβερνητικών αξιωματούχων παραιτείται εξαιτίας των χαμηλών αποδοχών. Η εφημερίδα, ωστόσο, τονίζει ότι ο βασικός μισθός αποτελεί μόνο ένα τμήμα των αποδοχών των κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι, όπως αναφέρει το έντυπο, λαμβάνουν επιπρόσθετα επιδόματα ανάλογα με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές τους.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ